30.4.2013

Sitruunainen peruna-parsasalaatti


Sitruunainen peruna-parsasalaatti

1 kg perunaa
1 kg vihreää parsaa
1 prk (n. 200 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
150 g parmesaania ohuina lastuina

Sitruunavinegrettiin
1,3 dl oliiviöljyä
0,8 dl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl ruokokidesokeria
1 tl merisuolahiutaleita
ripaus rouhittua mustapippuria
rucolaa

Sekoita vinegretin ainekset. Pese ja kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta vesi. Imeytä kosteus lisäämällä kattilaan muutama arkki talouspaperia ja anna vetäytyä hetki kannen alla. Viipaloi perunat hieman jäähtyneinä ja siirrä kulhoon. Kaada vinegretti perunoiden päälle.

Kuori parsat ja poista puumaiset alaosat. Paloittele parsat. Keitä niitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi ja huuhtele parsat kylmän veden alla. Lisää parsat perunoiden päälle. Lisää suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit ja parmesaanilastut. Viimeistele rucolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti