27.4.2013

Keväthommia

Kyllä tämä kevätaurinko tekee ihmeitä mielelle ja tuo aivan uusia rutiineja päivään, kuten esimerkiksi aikaiset herätykset ilman herätyskelloa tai viisveen herätyksiä. On tullut noustua aikaisin ja illalla alkaa jo tuntua väsymys. Päivittäisiin aamurutiineihin on tullut tietty myös kukkasten hoitaminen, mikä on niin lempipuuhaani että oikein ihmettelen miksen ole hurahtanut kasveihin aikaisemmin. :D

Tänään ollaan käyty siellä tuolla ja täällä. Aamupäivällä menimme käymään kaupungilla äidin kanssa. Käytiin hakemassa muutama ruukku lisää, multaa, ruokaa jne. Minä löysin tavaratalosta itselleni kultaköynnöksen, ei tarvinnut nyt äidin yli kymmenenvuotiaita köynnöksiä alkaa leikkelemään. Mikä oli tosin muutenkin lähellä, koska niille vaihdettiin ruukut ja mullat. Voitte kuvitella miten perkeleellinen homma on irrottaa varovasti tommonen köynnöskasvi jolla on monta metriä pitkät lehtiset varret, sotkettuna ja kieputettuna amppelin naruihin. -_-' Päädyimme vajaan tunnin taistelun jälkeen katkomaan amppelin narut :D

Etu-alalla uusi kultaköynnös 
Äidin luota mukaani lähti siroliuska-arelian pätkät jotka äiti oli katkaissut. Nyt minulla on mullassa yksi oksa juurineen, ja vesilasissa oksa sekä lehtiä juurtumassa. Jospa se tuossa kuntoutuisi että saisi multiin pantua. Myös jukkapalmuni joka on kovia kokenut ja päättänyt kuolla käsiini, joutuu operaatioon. Katkaisen siitä oksan josta lähtee lehdet, ja pistän vesilasiin juurtumaan. Katotaan miten käy.

Istutin myös timjamin sekä salvian siemeniä. Olin heittämässä toiveitani petunioista puutarhalaatikoissa, kun Samu sanoi että siellä kasvaa jotain ja kappas, kaksi pienen pientä taimenalkua siellä näkyy. Luulen kyllä että siirrän ne ruukkuihin ja säästän laatikot ostetuille taimille lähemmäs kesää.

Kävimme myös kesämökillä. Pihaan asti pääsi autolla mikä oli tosi hieno juttu. Paikat alkaa olla sen verran kuivat että varmaan parin viikon päästä aletaan käymään siellä enemmän. Kesällähän me ollaan miltei koko ajan siellä, mikä on aivan ihanaa. Toki hommiakin on paljon, on kasvimaan kääntämistä, paljon istuttamista ja muutenkin pihan hoitoa. Saa nähdä aloitetaanko terassin tekeminen tänä kesänä :)

Siroliuska-aralian (?) juurrutusyritystä
Kun tulimme kotiin päätin kokeilla tehdä ensimmäistä kertaa bageleita, jotka onnistuivat hyvin. Ajatuksisa olisi koittaa toinen satsi, lisätä siihen unikonsiemeniä koristeeksi ja joskus voisin kokeilla vaniljabageleita kans. Suunnittelin myös tekeväni vapuksi täytettyjä munkkeja. :)

Ilta meni siis leipoen ja uudella puhelimella leikkien. Sivusilmällä Matrix-elokuvaa telkusta nyt, sitten täytyy mennä nukkumaan että jaksaa aamulla herätä ajoissa, kun äiti kutsui meidät aamiaiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti