14.5.2013

Tanssii vanteen kanssa


Kaikki muistaa miten pienenä temppuiltiin hulahula-vanteen kanssa. Itse tykkäsin siitä silloin kovasti, vaikken vanteen pyöritystä kovin paljon harrastanutkaan. Koska rakastan tanssimista voitte kuvitella miten innoissani olin kun tutustuin hooppaukseen. Hoopdance, hooping, vannetanssi.. harrastuksella on monta nimeä. Pääosassa tässä on vanne ja sinä. Hoopilla saa tehtyä erilaisia temppuja ja se on mukava lisä tanssimiseen. Ja kova harjoittelu on oiva tapa liikkua ja kuntoilla.

Koska vannetanssi on aika uusi laji, ei ohjattuja tunteja ja harrastepiirejä löydy joka paikkakunnalta. Tällä hetkellä treenejä tarjoaa muistaakseni ainakin Oulu, Helsinki ja Turku. Aloittelevan hooppaajan paras opettaja on toinen vannetanssija, sekä youtube. Videoita löytyy paljon ja mahdollisesta kielimuurista huolimatta niistä oppii hyvin kehonkieltä seuraamalla.

Itse en ole tätä kauaa harrastanut. Muutama kesä sitten Helsingissä törmäsin psykekemuissa puistossa tähän ensimmäistä kertaa. Koska olin jo innostunut poi spinningistä, josta täytyykin tehdä muuten oma postaus, olin kiinnostunut oppimaan lisää vastaavia harrastuksia. Halusin itsekin osata tanssia niin että vanne pyörii kauniisti ja helpon näköisesti ympärilläni.

Tässä lajissa, kuten kaikissa muissakin, harjoitus tekee mestarin. Olen vielä täysin aloittelija, joskus pyöritellyt siskoni vannetta ja pyytänyt häntä neuvomaan, hän kun on harrastanut tätä jo hetken aikaa.

Tänään pitkä odotus päättyi kun postista tuli ensimmäinen oma vanteeni. Hoopin tilasin eräältä Tamperelaiselta tytöltä, jonka kuulin valmistavan hooppeja. Vanne oli edullinen ja sain itse päättää teippaukset monista vaihtoehdoista. Vanteen voi saada esimerkiksi ebaysta samaan hintaluokkaan tai pari euroa halvemmallakin, mutta halusin tukea suomalaista käsityötä ja nuorta osaamista. :)

En malta odottaa että kesä pärähtää kunnolla käyntiin. Sitten vanne on ehdoton must rantareissuilla ja puistokemuissa. <3 Videolla taidonnäytettä eräältä youtube-videoissa esiintyvältä hooppaajalta. Toivon että kovan harjoittelun tuloksena minullakin pysyisi vanne noin hyvin lanteilla :)


Onko täällä muita hooppauksesta innostuneita?

Päivitetty 16.05.2013:

Moni lukijani on ottanut minuun yhteyttä ja kysellyt mistä niitä vanteita saa. Minulle vanteen teki Vivian Lumo, Tamperelainen tyttö. Vivian on osa kahden tytön A-Macying Lumo yritystä joka tarjoaa promootiota, järjestää tapahtumia, workshoppeja ja performansseja eri aloilta, kuten tulitaide, hooping ja burleski. 

Yritys on vasta aluillaan joten toivotaan tytöille paljon onnea ja menestystä. He aloittavat toimintaansa tapahtumalla Tampereella 15.-16.5.2013, (tästä facebook-tapahtuman sivuille) Tapahtumassa luvassa hyvää musiikkia ja paljon mielenkiintoisia workshoppeja, mm. juuri tätä vanteen pyöritystä. Tapahtuma on ilmainen, joten suosittelen ottamaan osaa!

Vivianilta voi kysellä hooppeja osoitteesta vivianlumo@gmail.com :)

8 kommenttia:

  1. Pari vuotta takoperin, reppureissatessa pitkin Keski-Eurooppaa, tutustuin yhteen amerikkalaiseen tyttöön joka hooppasi. Ihan superlahjakas, mitä nyt videoita olen nähnyt mutta eniten kadehdin tyypin olematonta vyötäröä. Kovasti kehui tehokkaaksi liikuntamuodoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, todella tehokas liikuntamuoto tämä on. Puhumattakaan hauskuudesta :)

      Poista
  2. en oo ikinä kyyllutkaan tästä. tosi hienon näköstä. tyttö sai just lahjaski sellasen muovisen hulavanteen ja sillä oon leikkiny vähän, tehokasta on, mutta pitäköhän itelle hakkia ihan oikee kunnon vanne.. kyllä tais purasta hoops-kärpänen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nene, ehdottomasti suosittelen :)

      Poista
    2. kyllä mue rupes kiinnostaa kovasti.. sillä lasten kevyellä vanteella olen nyt hikihatussa pyöritellyt ja vähän aikaa saa jo pysymään lanteilla. Innostui tyttö itsekin touhusta kun näytin pari videota. Saanko udella että mitenkä tähän tyttöön saa yhteyden jolta tilasit vanteen? olen yrittäny googlailla vanteita vaikka millä mitalla.. kovasti näyttää olevan sellasia tajolla jossa on niitä nystyröitä, mut sellasta en halua. Paljonko sun vanne painaa?

      Poista
    3. Minä kysyn hoopin tekijältä että saako hänen yhteystietojaan antaa eteenpäin. Jos näin on, niin päivitän vähän tuota postausta ja voin vaikka sulle heittää sähköpostia sitten :)

      Mun vanne on noin 90 sentin halkaisijalta ja 20mm paksu, painoa on varmaan alle puoli kiloa. Tuo on hieman pienempi kuin ns. aloittelijan vanne, joka on metrinen ja hieman paksumpi, siskollani on tälläinen. Tämä isompi on kuulemma parempi jos vanne on uusi asia, mutta tilasin suoraan tommosen pienemmän koska olen harjoitellut siskoni hoopilla (ja teen asiat vaikeamman kautta, minä mitää harjoitusvanteita katos :D)

      Tosi huonosti googlelta löytää vanteita, tarjoaa vaan heti niitä muhkuraisia "laihdutus" vanteita.

      Mutta tosiaan, katsellaan jos saan yhteystietoja :)
      Voin laittaa sinulle joka tapauksessa huomenna sähköpostilla paikkoja mistä saa hyviä hooppeja.

      Poista
  3. vanteiden lisäksi myös laadukasta opetusta on tarjolla! pakko laittaa kun kerran tiedän;
    Helsinki http://moodforhoop.fi/
    Tampere http://www.matahoops.fi/
    Oulu https://www.facebook.com/HoopATrix

    myös suomessa valmistettuja LED-vanteita saa Havu hoopsilta
    https://www.facebook.com/HavuHoops

    vanteilu kuuluu kaikille! peace!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset anonyymille linkeistä :) Mua kiinnostaa tuo led-vanne kovasti mutta luulen että ensin on uudet poit laitettava tilaukseen ja sitten ledi-vanne <3

      Vanteet TODELLAKIN kuuluu kaikille!

      Poista