17.4.2013

Herkulliset sämpylät



Herkulliset sämpylät 

Taikinan juuri
5dl maitoa (tai vettä)
pussillinen kuivahiivaa
2 tl sokeria
5 dl vehnäjauhoja

Lisäksi tarvitset
noin 1tl suolaa
6dl sämpyläjauhoja
50g sulaa voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon.
Sekoita hiiva nesteeseen ja lisää loukkoon sokeri sekä vehnäjauhot.
Peitä astia liinalla ja jätä kulho lämpimään veteen 15minuutiksi.

Kun juuri kuplii, lisää suola ja suurin osa jauhoista puukauhalla vatkaten.
Jatka jauhojen lisäämistä kädellä alustaen. Lisää lopuksi rasva.

Käytä jauhoja sen verran että taikina irtoutuu astiasta ja siitä tulee pehmeä kiinteä pallo.
Vaivaa taikina jauhoisalla aslustalla, muotoile tangoksi ja jaa 24 osaan.
Leivo taikina sämpylöiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle.
Anna sämpylöiden kohota peitettynä lämpimässä.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12minuuttia.
Nauti lämpimänä oivariinin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti