18.4.2013

Amsterdam


Viime vuoden lopulla rakas mieheni yllätti minut täysin. Muistan kun hän pyysi kirjekuorta muutama päivä ennen jouluaattoa. Annoin sen hänelle ja Samu innoissaan selitti että tämä tulee sinun lahjaan. Jouluaattoon asti mies selitti aivan liekeissä lahjastani, joka oli kirjekuoressa. En malta odottaa että avaat sen! Voi että se sun lahja on hieno! Minä ajattelin sen olevan joku lahjakortti hierontaan tms ja joo, onhan se ihana lahja mutta ihmettelin miksi hän nyt niin innoissaan siitä oli.
Jouluaattona yllätys selvisi, kun kirjekuoresta paljastui lentolippujen varauspaperi. Kymmenen vuorokautta Amsterdamissa! Olin aivan innoissani ja mies oli helpottunut kun pystyimme nyt puhumaan matkasta eikä enää tarvinnut salailla.

Kolme kuukautta meni yllättävän nopeasti ja maaliskuun alussa lähdimme junalla Helsinkiin. Olimme siellä muutaman päivän ja samalla näin rakasta ystävääni ja tämän yksvee tytärtä.

Sitten maanantai-aamuna menimme linja-autolla Helsinki-Vantaan lentokentälle. Minua jännitti kovasti, koska kärsin pienestä lentopelosta ja olihan tämä matka, ei pelkästään minun ja Samun ensimmäinen yhteinen, vaan myös ensimmäinen ulkomaanmatka minulle näin aikuisiällä. Olin käynyt aikaisemmin luokkaretkellä Saksassa ja sitten perheen kanssa Itävallassa kun olin yksitoista.


 Lento meni hienosti. KLF lennätti meidän reilussa parissa tunnissa Hollantiin. Ilma oli ok, noin +6 astetta ja aurinko paistoi. Oli hienoa olla noinkin lämpimässä, kun siihen asti oli saanut Suomessa kärsiä yli parinkymmenen asteen pakkasista.

Majoituimme aivan Amsterdamin keskustassa eräässä yksityishenkilön kodissa. Olimme häneltä vuokranneet yläkerran makuuhuoneen, käytössämme oli myös keittiö ja talon muut tilat.




Paljon tuli käveltyä joka päivä. Syötyä tuli senkin edestä! :D Päivittäin kävimme coffeeshopeissa ja kauniissa leipomokahviloissa nauttimasta herkullisista leivoksista. Minäkin katkaisin kahvinjuomattomuusputkeni, joka alkoi Leevin odotusaikana ja oli siis kestänyt miltei kuusi vuotta. Cafe latte maistui herkulliselta.

Kävimme myös muutaman kerran oikein ravintolassa. Argentiinalaisessa raflassa herkullista kanafilettä, toisessa paikkaa söin varmaan ensimmäistä kertaa elämässäni medium pihvin joka oli taivaallisen hyvää. Yömyöhään haimme mäkkäristä hampurilaisateriat, aamupalaksi tuoreita croissantteja ja tuli testattua myös paikallisia kebab-mestoja.



Kävimme Madame Tussaudsin vahakabinetissa, Artis Zoon eläintarhassa ja erotiikkamuseossa. Haarlemissa poikkesimme junalla ja siellä kävimme katsomassa isoa kirkkoa. Kanaaleilla emme veneellä käyneet tällä kertaa, mutta ehkä sitten ensi kerralla ;) Tietysti myös punaisten lyhtyjen alue käytiin katsomassa.

Yöelämää tuli kanssa koettua. Kävimme muutamalla clubilla tanssimassa ja hauskaahan se oli. Ihmiset olivat todella ystävällisiä ja kohteliaita, tulivat mielellään jutustelemaan. Mitään huonoa ei matkallamme  tapahtunut, tavarat säilyivät eikä ollut mitään ongelmia missään vaiheessa. Monet olivat sanoneet ja matka-oppaat varoittelivat tietyistä kaduista ja kaupunginosista joille ei kannata yöllä mennä, mutta kyllä me ihan kaikkialla kierreltiin kellonajasta riippumatta. En ehkä ihan yksin kyllä missään mielelläni harhaile, mutta olen sitä mieltä että omasta itsestä se on todella paljon kiinni, onko ne "vaaralliset syrjäkujat" oikeasti vaaraksi vai ei. Järjen kun pitää päässä niin pärjää :)


Matka oli onnistunut. Oli aivan ihana kokea tämä kaunis kaupunki rakkaan mieheni kanssa. Odotan jo innolla seuraavaa matkaamme, mikä sen määränpää ja ajankohta ikinä onkaan <3

Lisää matkakuvia löytyy kuva-albumistani, jonka osoitteen lisään tähän postaukseen kun saan matkakuvat tarkastettua ja ladattua kuvapalveluun. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti