2.5.2013

Adoptiochilit

Kasvit sen kuin lisääntyvät. Huomasin tänä aamuna että useampi chili (meek and mild) sekä paprika (mohawk F1) nostaa päätään mullista. Yrtit kasvavat kovaa vauhtia ja kaupasta ostetut salaatti, basilika ja ruohosipuli voivat hyvin ikkunalaudalla.


Tänään vihreiden vauvojeni lukumäärä kasvoi kahdella kun adoptiochilini tulivat kotiin. Otin ystäväni kaksi chilipuskaa jotka ovat olleet hänen äidillään hoidossa, ja nyt ne tulivat minulle. :) Ihan aluksi puskat saivat isommat ruukut ja uudet mullat sekä hyvän suihkuttelun.

Kertokaas chilien kanssa enemmän touhunneet että mitä mä noille nyt teen? Pitäisikö niitä vähän leikellä? Lannoittaa? Mietin että antaisinko niiden olla nyt kylppärissä, koska siellä on koko ajan valo päällä, vai jätänkö tuohon keittiön pöydälle (missä ei edes oikeasti olisi tilaa niille), vai pärjäävätkö ne tuossa matalalla pöydällä ikkunan edessä olkkarissa?

Millainen lannoitus niille pitäisi antaa ja voiko sen antaa nyt jo? Kasvit ovat hieman kärsivän näköisiä, vihreää on paljon mutta on myös kuivia oksia sekä lehtiä. Muutamassa lehdessä näkyy myös pikkuruisia mustia pilkkuja, miten näihin pitäisi suhtautua?

Lemon Drop ?
Banana habanero ?
Ystäväni sanoi että nämä ovat Lemon Drop sekä risteytyslajike nimeltä Banana habanero. Veikkaa Lemoniksi tuota isompaa, mutta jos joku osaisi sanoa tästäkin niin olisi kiva :)

Isommasta chilistä
Isomman chilin lehdet
Pienemmän chilin lehdet

4 kommenttia:

  1. Lehdistä päätellen pienempi kasvisi on joku habaneron sukulainen, Capsicum chinense, siis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystäväni puhui tosiaan jostain risteytyksestä ja kutsui sitä Banana habaneroksi. Tiedä sitten tosiaan mikä se on.
      Tarkempaa tietoa saamme varmaan sitten kun/jos tää puska päättää alkaa kukkimaan :>

      Poista
  2. Mä jättäisin kasvit johonkin, missä ne saa aurinkoa ja luonnonvaloa. Nyt alkaa olla jo niin valoisaa, että chili saa tarpeeksi valoa jo luonnostakin. Mä leikkaisin tuosta korkeammasta chilistä nuo ylimmät oksat poikki, niin kasvi ei kuluttaisi energiaa niin paljoa pituuskasvuun.. Ne latvat on kuitenkin niin ohuet ja hennot, että ne ei välttämättä jaksa hedelmiä kannatella kuitenkaan. Lannoitusta voi kyllä antaa, mä oon käyttänyt omilleni näitä: http://chilitunari.blogspot.fi/2012/02/nappara-kolmikko.html (joskin mulla on vain tuota ykköstä ja kakkosta).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman leikeltiin viime yönä ja nyt saavat valoa ikkunan läpi keittiön pöydällä. Täytyy katsoa olisiko tuota Tomaatti+Mansikka-lannoitetta tuossa liikkeessä, sitä puutarhan kesää siellä ainakin oli. :)

      Poista