25.4.2013

Puutarhapäivitys 25.4

Katsastus pieneen ikkunalautapuutarhaani, miltä näyttää tällä hetkellä. :) Suippopaprikoista isompi pääsi isoon ruukkuun, pienen siirrän ehkä muutaman päivän päästä. Odottelen että se pääsee isomman kaverinsa mittoihin ensin varmaan. Muutkin kasvit kasvavat hienosti.

Valkosipulin meinasin heittää menemään, mutta kurkistin mullan alle ja kappas, pieni vihreä verso on hieman auennut, eli kyllä jotain tapahtuu joten emme luovuta vielä. Heitin itseasiassa kaksi pikkuruista kynttä lisää multaan, jää nähtäväksi miten käy. 

Kylvin tänään myös viisi chilipaprikan siementä (Meek and Mild) lisää. Nyt ne ovat jääkaapin yläpuolella kaapissa jogurttipurkeissa kelmun alla. Toivottavasti en unohda niiden olemassaoloa ettei käy hassusti :D

Isompi suippopaprika isossa ruukussaan
Pienempi suippopaprika saa olla vielä kasvuruukussa.

Persilja
Basilika
 Pitäisiköhän nämä laittaa jo omiin ruukkuihinsa, vaiko isoon parvekelaatikkoon. Vai antaisinko olla vielä tässä?

Lehtisalaatti
 Lehtisalaatti vaikuttaa aika heiveröiseltä. Tässäkin mietin siirtämistä isompaan ruukkuun tai parvekelaatikkoon. Jos se kasvaisi tukevammaksi kun multatilaa on enemmän, mutta uskallanko vielä siirrellä etten riko näitä?

tilli
 Mietin pitäisikö tilli siirtää parvekelaatikkoon vai annanko kasvaa tuossa ruukussa? Pohdin myös laittaisinko yhteen parvekelaatikkoon sekoituksen, esimerkiksi kaikki tillit, lehtisalaatit sekä vaikka yhden persiljan ja basilikan...?

Edessä tämän päivän chilipaprikakylvökset, takana aikaisemmin kylvetty chilipaprika ja paprika
Odottelen innolla tilipäivää että saan myös olohuoneeseen ikkunalaudan, koska tila on täysin loppu jo nyt. Olen myös ajatellut vähän järjestystä parvekkeelle. Minulla on vanhasta olohuoneen pöydästä jäljellä sellainen noin 50cm korkea ja varmaan noin 60cm x 60cm leveä puuneliö. On käynyt mielessä jos siihen tekisi pohjan ja sitten vuoraisi muovilla, iskisi täyteen multaa ja sitten lehtisalaatti, tilli sekä pari basilikaa/persiljaa siihen. Onkohan tässä mitään järkeä? Toisaalta isoon laatikkoon voisi laittaa myös kasvumultaa ja heittää ne perunat sinne. Tai tomaatit, kunhan saisin pistokkaat hankittua jostain.

Paljon on pohdittavaa näiden kanssa. Mutta olen tosi iloinen että tämä puutarhurointi on lähtenyt näin hyvin käyntiin. Monta vuotta näiden kasvatusta pohtinut ja nyt sitten saanut ihan kunnolla puheet teoksi.

Lisää kasvipäivitystä myöhemmin :)

2 kommenttia:

  1. Itsellänikin chiliä ja suippopaprikaa tulossa. Parvekkeella ne kasvavat tällä hetkellä molemmat, pientä osviittaa jo kukkimisesta havaittavissa.

    Missä vaiheessa sun paprikat menee? Onko sadonkorjuujuhlaa odotettavissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Khayr, pientä nuppua on ilmestynyt sinne tänne suippopaprikoissa. Olen ollut nyt reissussa vajaa kaksi viikkoa, joten en tiedä tarkkaan mikä on tilanne, siskoni käy hoitamassa kasvit. Kyllä molemmissa suippopaprikoissa oli noin 6-10 nupunalkua, että jospa jonkinlainen sadonkorjuu olisi odotettavissa. Aina voi toivoa :)

      Poista