22.4.2013

Thaimaalainen lohipata

Tutkiessani erilaisia ruokablogeja silmiini osui herkulliselta näyttävä thaimaalainen kalapata-resepti. Leevi huomasi aterian kuvan ja huudahti että tuota ruokaa pitäisi tehdä tänään. Minua on kiinnostanut pidempään kokeilla vähän erilaisia reseptejä, joten ei kun kauppaan ja kokeilemaan.

Herkullista tuli. Samu laittoi omaan satsiin vielä lisää tuota currytahnaa, joten sitä saattaa haluta laittaa enemmän. Tuo ateria maistui kuitenkin viisveelle ihan hyvin, joten ei ollut liian mausteista. Maukasta kylläkin. 


Thaimaalainen lohipata

1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
300 g pakastelohikuutioita
1 rkl öljyä
2 rkl currytahnaa
1-2 rkl soijaa (ihan oman maun mukaan)
200 ml kookosmaitoa
2 dl ruokakermaa (tai 1dl maitoa/1dl kermaa kuten tällä kertaa laitoin)
200 g parsakaalia (pakaste)
200 g porkkanoita (pakaste)

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä, lisää joukkoon currytahna, kookosmaito +maito/ja kerma sekä lohipalat. Kiehauta, lisää sitten joukkoon porkkanat ja parsakaalit. Mausta soijalla ja curry- sekä paprikamausteella. Anna kiehua viisi minuuttia.

Tarjoa täysjyväriisin kanssa.
Laita riisin keitinveteen kasvisliemikuutio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti