25.4.2013

Pesä kuntoon kevääksi

Operaatio vaatehuone
Kevään ensimmäiset lämpimät päivät sekä auringonpaiste on herättänyt minussa voimakkaan pesänrakennusvietin. Pitää siivota, tuulettaa ja järjestellä. Uuteen uskoon keittiö, olohuone ja makuuhuone. Jos olisin rikas, varmaan uusisin sisustuksen uusiksi joka kevät (ja syksy ja tietty juhlapyhiksi omat sisustustarvikkeet jne), mutta koska en onneksi ole, niin täytyy vähän improvisoida ja tyytyä vähempään. Mutta helposti sitä vähällä rahallakin saa uutta ilmettä kotiin. Kirppikseltä saa halvalla uudet verhot, voi vaihtaa huonekalujen sekä mattojen paikkaa, hankkia uusia kukkasia jne.

Olen aloittanut operaatio vaatehuoneen, ja se etenee todella hitaasti. Jotenkin ärsyttää ajatus nähdä se tavaramäärä vaikka olohuoneessa tai makuuhuoneessa. Ehkä pelkään että tavarat jää siihen jos en jaksa heti siivota loppuun. Toisaalta jos tavarat olisivat poissa vaatehuoneesta, minua ärsyttäisi katsella niitä ja varmasti heti laittaisin ne.. no, jos en tunkisi takaisin niin jonnekin. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.

Meidän uusi televisio tuli. Ei uskoisi miten kova säätäminen yhdestä televisiosta saa aikaiseksi.
No, telkku tuotiin kotiinkuljetuksena meille. Olin kytännyt ikkunasta tunteja joten voitte kuvitella miten innoissani olin. Voitte varmaan myös kuvitella miten kovasti minua vitutti harmitti kun paketin avaamisen jälkeen huomasimme ettei televisiossa olekaan vga-paikkaa. Olin raivona, en millään halunnut alkaa lähettämään sitä takaisin. Siispä hätäsoitto äidille.
Äidillä on samankokoinen televisio, jossa on vga jota tarvitsimme. Siispä päätimme vaihtaa töllöt! Meidän töllö pakettiin ja kävelimme äidin luo hakemaan auton. Ajetaan meille, kannetaan telkku autoon ja mennään äidille. Aletaan purkamaan televisiopakettia. Kun olemme alkamassa koota sitä, huomaamme ettei äidillä ole työkaluja. Lähden autolla kotiin hakemaan ristipäämeisselin. Tulen takaisin, ristipäämeisseli on liian pieni. Ajetaan autolla kotiin hakemaan uusi ristipäämeisseli ja mennään takaisin äidin luokse. Kootaan töllö, laitetaan paikoilleen. Pakataan äidin töllö, viedään autoon ja ajetaan kotiin. Kannetaan töllö 3. kerrokseen ja puretaan paketista. Asennetaan.
Juuri kun telkku on asennettu, äiti soittaa että kanavat ei näy hänen telkussaan ja uhkaa että telkut pitää vaihtaa takaisin. Kiireellä autoon, äidille, asennetaan kanavat uudelleen. Toimivat, jee. Sitten ajetaan kotiin.

Jos olisin tiennyt mikä säätäminen töllöstä syntyy, olisin voinut hyvin jättää kotiinkuljetuksen ottamatta. Yleensä en käytä kotiinkuljetusta, ja tässä näkyy miksi. Vaikka paketti tulee himaan, se on varma että säätämään joudut kuitenkin. Mutta, loppu hyvin kaikki hyvin, telkut on vaihdettu ja kaikki ovat tyytyväisiä. Tosin Samu on nyt vallannut television peliruudukseen -_-'

1 kommentti:

  1. Vastavierailulla :-) Miten onkin, että aina keväisin iskee hirveä vimma siivota, puunata, järjestää ja sisustaa?

    VastaaPoista