28.4.2013

Karppaajan mustikkamuffinit

Olen jo pitkään ajatellut koittaa tehdä enemmän tai siis aloittaa tekemään erikoisruokavalio ruokia- ja leivonnaisia. Tykkään leipoa siskolleni, mutta hommaa vaikeuttaa se, ettei hän syö jauhoja eikä sokeria. Päätin sitten tänään ryhtyä tuumasta toimeen ja hetken internettiä selattuani löysin karppaajien muffini-ohjeen jota päätin soveltaen kokeilla.

Ilman kuorrutetta
Karppaajan mustikkamuffinit

4 kananmunaa
½ dl steviaa
2 rkl juoksevaa hunajaa

3 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumia

80 g mantelijauhoa
1/2 dl kookosjauhoa
2 dl mustikoita
½ dl juoksevaa margariinia

kuorrutukseen
maustamatonta tuorejuustoa
raastettua sitruunankuorta
steviaa maun mukaan

Vatkaa munat ja stevia vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi joukkoon margariini ja mustikat. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Sekoita yhteen tuorejuusto, sitruunan kuori sekä stevia.
Kuorruta jäähtyneet muffinit.

Huom! Kun tein nämä ensimmäistä kertaa. niistä tuli NIIN ällöttävän rumia ettei uskoisi. Note to yourself: sekoita mustikat muffinitaikinaan varovasti, ÄLÄ sähkövatkaimella. Koska silloin saat sinertävän homeen värisiä leivoksia :D Siskoni kehui näitä hyviksi, joten älkää antako ulkonäön hämätä ;) Tässäpä vielä muistutus mimmosia niistä tuli. Tuohon postauksen oletuskuvaksi vaihdoin kyllä paremman kuvan, tosin siinä ei ole kuorrutetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti