27.4.2013

Bagelit


Bagelit

50 g hiivaa
5 dl vettä
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
12-13 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä

Keittämiseen
2 litraa vettä
2 rkl suolaa

Pinnalle voit laittaa esimerkiksi unikon-, hampun- tai seesaminsiemeniä.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Vatkaa seokseen 3 dl jauhoja. Alusta loput jauhot vähitellen taikinaan ja lisää sinne lopuksi öljy. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ainakin puoli tuntia.

Jauhota taso ja pyöritä taikinasta tanko. Jaa tanko 20-25 palaan ja pyöritä palasista parinkymmenen sentin pituisia tankoja. Yhdistä tankojen päät muodostaen rinkeleitä. Nosta rinkelit pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota taas puoli tuntia.

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää sinne suola. Laita muutama rinkeli kerrallaan veteen, keitä noin 30 sek  ja nosta heti reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle. Jos koristelet rinkelit, tässä vaiheessa ripottele siemenet rinkeleiden päälle.

Paista rinkelit kauniin ruskeiksi uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15-20min.
Anna jäähtyä ilman peittämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti