4.5.2013

Jauhelihapasteijat

Halusin ilahduttaa ystäviä ja päätin tehdä tämän illan kisastudiota varten pientä suolaista, joten väsäsin jauhelihapasteijoita.


Jauhelihapasteijat

2 pakettia jauhelihaa
2 isoa sipulia
3 isoa valkosipulin kynttä
2 kananmunaa (+ voiteluun meni kaksi)
täysjyväriisiä (keitin 3 desiä)
2 pakettia lehtitaikinaa

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Laita riisi kiehumaan kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen. Paloittele sipulit ja ruskista ne jauhelihan kanssa. Mausta kypsä jauheliha. Kun riisit ovat valmiit, kaada ne jauhelihan joukkoon. Vatkaa kananmunat rikki ja lisää jauhelihariisisoseeseen. Sekoita ja tarkasta maku, mausta tarpeen mukaan lisää.

Leikkaa lehtitaikinalevy kahtia, kaulitse hieman. Laita iso ruokalusikallinen täytettä levylle. Sulje levy ja painele reunat haarukan terällä jotta reuna pysyy kiinni. Voitele kananmunalla, ripottele päälle seesamin- sekä unikonsiemeniä. Paista uunin alatasossa 15-20min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti