12.5.2013

Suklaatäytekakku

Kuten äitienpäiväksi suunnittelinkin, kokeilin ensimmäistä kertaa tätä ohjetta sulkaatäytekakkuun. Kovasti tuli suklaata joka paikkaan. Pohja on suklainen, kuorrute on suklaata sekä täyte :D Vieraat tykkäsivät kovasti ja itse jo kehittelen tästä 2. versiota josta tulee varmasti vielä parempi. Suklaantäytteistä äitienpäivää kaikille <3


Pohjaan:
4 munaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
200 g margariinia
200 g  tummaa taloussuklaata
2,5 dl vehnäjauhoja

Suklaatäytteeseen:
2,5 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
120 g Fazerin maitosuklaata
1 tl vaniljasokeria

Suklaakuorrutteeseen:
1 dl kuohukermaa
120 g fazerin maitosuklaata
tomusokeria

Kermavaahtoon:
2,5 dl kuohukermaa (kermavaahtoa saisi tehdä ensi kerralla tuplamäärän koska loppui kesken koristelussa)
½ tl vaniljasokeria

Voitele ja korppujauhota irtopohjakakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi ja suklaa samassa kattilassa ja sekoita tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää se vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseoksen kanssa. Sekoita takaiseksi.
Kaada taikuna kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasossa noin tunti.
Nosta kakkupohja jäähtymään ritilälle ennen vuoasta irrottamista.

Suklaatäytteen tekeminen:
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hetken. Vatkaa sillä välin kermavaahto ja lisää vaniljasokeri. Lisää vaahto suklaan sekaan. Ota liivatelehdet kylmästä vedestä ja sulata ne pieneen tilkkaan kuumaa vettä, lisää se sitten suklaakermavaahtoseokseen ja sekoita. Laita suklaatäyte jääkaappiin.

Suklaakuorrutteen tekeminen:
Kuumenna kerma kiehumispisteeseen kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa ja hieman tomusokeria jos kaipaat lisää makeutta ja hämmennä tasaiseksi. Lisää voi kiiltoa antamaan.

Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan. Jaa suklaatäyte tasaisesti molempiin väleihin ja kokoa kakku kerroksittain. Valele kakku kuorrutteella ja laita se jääkaappiin että kuorrute hieman kovettuu. Tee sitten kermavaahto ja pursota se kakun reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti