29.5.2013

Puutarhapäivitys 29.5

Pieni puutarhakatsaus jälleen. Kaikki kasvaa, mikä on hieno juttu tietysti. Ollaan käyty mökillä ja on kyllä pelottanut että onko yhtään kasvia ehjänä tästä ihanasta kuumuudesta johtuen, oneksi kaikki ovat säilyneet hyvin. Mutta mutta, pidemmittä puheitta tässäpä muutamalla sanalla tilanne tällä hetkellä. Kuvien kera tietty :)


Nämä pistokkat ovat pitkään juurtumassa vesilasissa. Sitten pienissä turveruukuissa ja muutamia päiviä sitten ne laitettiin ruukkuihin. Ja pari päivää sitten huomasin että ovat alkaneet molemmat tehdä uutta lehteä! <3 Nämä on tosi kauniita kukkia, mitähän nää mahtoikaan olla? :D


Paprikavauvat ovat vielä pieniä. Yksi kolmesta on ottanut isomman kasvupyrähdyksen, jospa loput kaksi tulisivat perässä.


Miksi minun lehtisalaattini kasvaa kuin elämänlanka? Oikeesti, sama ongelma äidillä. Kun kaupan lehtisalaatin heitän multiin, niin se kasvattaa kovempaa vartta ja siitä sitten komeat lehdet.. Ja tää siemenestä kasvatettu on tommonen.. Missä vika?

Basilika ja persilja kasvaa kohisten ja olen alkanut miettimään miten niitä säilöisi. Varmaan kuivatan ja heitän lasipurkkiin ainakin osan. Persiljaa tuskin jää säilömiseen asti kun ensi viikolla olen ajatellut tehdä muutaman kanaruuan johon saan tungettua persiljaa suuret määrät :D

Miten te säilötte omat yrttinne? Vinkit jakoon!


Meek&Mild chilivauvat ovat saaneet jo hieman pituutta lisää ja ovat myös isommissa ruukuissa :) 
Jokos näitä pian pitäisi alkaa lannoittamaan? ._.


Adoptiochilit voivat hyvin tuuheasti. Uutta lehteä pukkaa koko ajan. Kukkia ei ole näkynyt, joku aika sitten molemmat tekivät kukan pari, tiputtivat ne ja nyt sitten vaan kasvatetaan lehtiä. 


Suippopaprikat ovat hurahtaneet ja tuntuu että joka yö tulee muutama sentti pituutta lisää. Pienempi puska on kans aloittanut kovemman kasvamisen :) 

Odotan innolla että tomaatintaimet ilmestyisivät tuohon kauppaan :)

2 kommenttia:

  1. Lehtisalaatin epämääräisyys johtunee liian korkeasta lämpötilasta (oletan idätyksen ja kasvatuksen tapahtuneen korkeammassa huoneenlämmössä) yhdistettynä alhaiseen valotehoon. Parhaiten salaatit taimettuvat 15-18 asteessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, no se selittääkin. Kiitokset anonyymi :)

      Poista